Falbygdens MC Veteraner

Nsu Konsul 500c 1953

Efter ett tips fann jag denna Nsu Konsul demonterad i alla beståndsdelar liggandes under en pressenning på gräsmattan i en trädgård. Jag köpte "högen" som reservdelar men när jag kom hem började jag att skruva ihop det som fanns och det verkar som att jag kommer att renovera  upp den. Cylinder, topplock och tank finns med men ej monterade. De gamla registreringspapperen var med så då fungerar det med ursprungskontrollen. Nu ska resterande delar eftersökas innan renoveringen startar.

Nu har alla delar införskaffats och renoveringen har börjat så smått. Nu är alla delar som ska kromas blivit avkromade. Nu väntar lackering plåtdetaljer och ram samt polering av samtliga kromdelar som ska tillbaka till Göteborgs Förnickling för ny krom.

Nu har delarna som ska lackeras blivit lackade, Delar är inlämnade för kromning. Montering påbörjad. Samtliga delar som skulle kromas är nu klara. 

Nu är det mesta monterat och nu återstår att lägga en klarlack på tanken. Eftersom jag lackerar utomhus så får jag vänta tills våren är här igen. Efter det så är det bara registreringsbesiktningen kvar innan den ska ut på vägarna.


Nu är allt monterat och registreringsbesiktningen klar. Nu är det bara att invänta våren för att kunna ta en provtur med denna skönhet.

Renoveringen är nu klar.