Falbygdens MC Veteraner

2015

Besök hos Börje "Bosch" Andersson

Fikapaus hos Börje.

2015-11-18

Årets sista klubbutflykt gick till den förre TT- föraren Börje "Bosch" Andersson.   Eftersom Börje har en gedigen tävlingshistoria bakom sig och är aktiv än idag så fanns det mycket att se och höra. En alltigenom trevlig kväll avslutades vid ett dukat kaffebord. Ett varmt tack till Börje för en trevlig kväll.

Besök vid Vianors däckfabrik i Vara.

Andreas Jonsson från Vianor visar här däck klara för leverans.

2015-10-17

Aktiviteten för Oktober månad var förlagd som ett studiebesök hos Vianors däckfabrik i Vara. De regumerar lastbilsdäck och vi fick följa däcken från att de kom in som förbrukade tills de var nyregumerade. Andreas Jonsson från Vianor guidade oss runt i fabriken och gav oss en inblick hur en regumering går till . Det var extra intressant för fabriken var i full produktion. Efter dryga timmen så tackade vi för oss och tog  oss vidare till det anrika Caféet Nordpolen, där vi hade en trivsam kaffestund.

Unik lanthandel i Vistorp.

Särneby i sin lanthandel i Vistorp

2015-08-12

Onsdagsträffens resa gick denna gång till Kent Särnebys unika lanthandel i Vistorp. Lanthandeln startade under sent 1800 tal, och var driven i obruten följd fram till 2002. Den är bevarad i sitt ursprungsskick med i stort sett samtliga varor förutom färskvaror kvar sedan stängning 2002. Nämnas bör att storfilmen "Änglagård 3" spelades in i och omkring denna plats. Orförande Rune Hjalmarsson tackade Kent Särneby för att han lät öppna butiken för oss. Efter besöket gick färden vidare till fikastället Basta Kvarn i Blidsberg.

Visfestivalen i Falköping

Närmast i raden ses en vacker svensktillverkad veteran, en Husqvarna Guldpil i nyskick.

2015-08-08

Visfestivalen i Mössebergsparken Falköping. Klubben var som vanligt inbjudna att ställa ut veteranmotorcycklar i parken. Festivalbesökarna kände till vår utställning och kom och hälsade på. Detta är ett bra tillfälle att visa falbygsborna vår verksamhet. Klubben hade även med årets lotterivinst och passade samtidigt på att sälja lotter.

Museebesök i Daretorp

Visning av motor från 1904

2015-08-05

Onsdagsträffen i Tidaholm den 5 Augusti hade ett speciellt utflyktsmål. Vi var bjudna till Daretorps skogs och jordbruksmuseum. De medlemmar som hade samlats åkte en gemensam tur som avslutades vid Daretorps hembygdsgård. Där tog en guide vid och visade oss samlingarna samt en ovanlig motor från 1904. Det hela avslutades med kaffe och nygräddade vofflor. Ett stort tack till Daretorps hembygdsförening för denna kväll.

Klubbrallyt 2015

Gudrun Andersson,segrare 2015.

2015-06-06

MCV Falbygdens klubbrally kördes på Nationaldagen. I år var rallyt förlagt till Falköping och det blev en 10 mil på fina belagda vägar. Årets segrare blev Gudrun Andesson Tidaholm. Det finns ett mer utförligt repotage under fliken Klubbrallyt 2015.

Onsdagsträff Vilskestugan Mösseberg

2015-05-20

Nu är mc säsongen igång och som traditionen bjuder så har Sune och Vanja ordnat Tipspromenad med korvgrillning och kaffe vid Vilskestugan Mösseberg. Vädret bjöd på kyla med lite regn, så att det flesta av de ca 30 deltagarna tog bilen. Men ett tiotal trotsade väderguden och åkte på två hjul. På bild ses Tony Pettersson Tidaholm på sin Harley Davidson.

MCV Falbygdens årsmöte 2015

2015-04-08 

55 st medlemmar hade hörsammat inbjudan till årsmötet som hölls på Restaurang Fyrkanten Tidaholm. Efter att sedvanliga mötesförhandlingar enl, gällande dagordning var genomförda så bjöds de närvarande medlemmarna på en god middag med efterföljande kaffe med kaka.

Senaste kommentarer

08.09 | 06:25

Jo det står på hemsidan under fliken klubblotteriet. Skrevs in samma dag som...

08.09 | 06:06

Vilka nummer vann? Finns inget under fliken klubblotteriet.

05.09 | 16:15

Dragning av de vinnande lottnumren har gjorts idag. Gå in på fliken klu...

05.09 | 09:01

Nej, titta på lotten du har köpt, där står det information om dragningsdag o...