Falbygdens MC Veteraner

Evenemang 2016

Besök hos Kurt Främst,s Moped och Mc Museum

2016-01-27.

Årets första klubbaktivitet var ett besök hemma hos Kurt Främst i Varnhem. Han har byggt upp ett helt museum innehållande mopeder och motorcycklar. I samlingarna finns ett 90 tal mopeder och ett 40 tal motorcycklar, samtliga är veteraner i ett fint skick. Bland mopederna fanns nog samtliga fabrikat som har funnits i Sverige. Vi var ca 45 st medlemmar som besökte museet, Kurt hade även ordnat med en kaffestuga där vi kunde ta en fika.Till er som inte har varit och besökt detta museum så kan man verkligen rekommendera ett besök. På bilden ser ni Kurt i mopeddelen av museet.

Klubbträff hemma hos Bröderna Hjalmarsson i Vartofta-Åsaka

Hög stämning vid kaffebordet

2016-02-24

Ett 50-tal medlemmar hade mött upp hemma hos Rune och Folke Hjalmarsson. Eftersom Rune och Folke var två av grundarna till vår förening så har nog de flesta varit och sett deras fina samling veteranfordon av olika slag tidigare. Men man kommer gärna tillbaks och ser något som man inte observerat tidigare. Det bjöds på kaffe med fika och stämningen var hög vid kaffebordet. Sune Arnesson överlämnade en gåva som ett tack för en trevlig kväll.

B-O-Karlssons MC Museum Sandhem

"Fyndladan" i Museet.

2016-03-30.

Mars månads klubbaktivitet blev en resa till Sandhems MC Museum. Ett 40 tal besökare räknades in denna tidiga vårkväll. Att Bengt-Olof som äger museet har en förkärlek till de riktigt gamla motorcycklarna och då främst de engelska går nog inte att ta miste på. Granne med museet finns en samlar och kuriosabod som även den stod öppen för besökarna.       Till er som inte kunde delta så rekommenderas det att ni tar kontakt med Bengt Olof för ett besök. 

Motordagen i Tidaholm

Representanter från MCV Falbygden

2016-05-07

I vackert väder annordnades motordagen i Tidaholm. Hela Nya Torget fylldes med vackra classiska veteranbilar och utmed en sidogata ställdes motorcycklarna ut.                           Bland de veteranmotorcycklar som ställdes ut valdes Börje Johanssons BMW R35 från1938 till finaste veteran mc. Priset blev en graverad fin pokal.  Motordagen i sin helhet blev alltigenom lyckat och välbesökt. På vägen hem närdes en tanke om vart alla de gamla motorcycklarna tagit vägen. Det var knappt ett 10 tal veteranmc som ställdes ut, lite trist för våra gamla veteraner behöver synas.

Grillafton hemma hos Claes Persson

Några av kvällens deltagare

2016-06-01

Onsdagen den första juni, årets första sommardag. Denna onsdagsträff gick hem till Claes Persson i Blidsberg. Temat för kvällen var "grillafton" och vädret visade sig från sin bästa sida med sol och värme. Det kom ett 50 tal veteranknuttar som togs emot av Claes och hans hustru. Det bör nämnas att Claes bor vid ett riktigt smultronställe alldeles intill Ätran. Efter att en tipsprommenad lösts så var grillarna i full gång och det serverades korv med bröd samt kaffe med kaka. Mätta i magen samt nöjda med kvällen så rullade veteranerna hemåt i den ljusa sommarnatten. Ett stort tack till Claes och hans hustru för den minnesvärda kvällen.

Motor i Plantis

Några av de utställda fordonen

2016-06-18

Lördagen den 18 Juni arrangerade som vanligt Nasco Yankees och MCV Falbygden en motordag i Plantis. Parken var välfylld med fordon, alltifrån Amerikanare till veteranmc mm. Vädrets makter var inte till arrangörernas fördel och besökarantalet var något mindre än tidigare år. Klubben deltog som vanligt med försäljning av lotter på årets lotterivinster, en BSA samt en Gripen Novelette. Rune Hjalmarsson fick andrapris som utställare med sin Harley Davidssdon från 1920 talet.

Utflykt till Brandstorps hembygdsgård.

Mingel vid ett av kaffeborden

2016-07-06

Veckans onsdagsträff gick från Tidaholm till Brandstorps hembygdsgård. Vi var 26 st som samlats vid Preem macken inför gemensam resa. Vädret var på våran sida med sol och en behaglig temperatur. Väl framme togs vi emot av värdar som stod redo med kaffe, smörgås och kaka.  Brandstorp ligger som en pärla vid vätterstranden och kommer nog att bli ett återkommande resmål. 

Hemma hos Bär och Bin (Per & Maria Andersson) Kungslena

Per (i mitten) guidar oss bland Arielmaskinerna.

2016-07-20

Denna onsdagsträff samlades 26 st åksugna mcförare vid Preemmacken Tidaholm, för vidare färd till Bär och Bin som innehas av Pär och Maria Andersson Sörgården Kungslena. Fam, Andersson har en viss förkärlek till det Engelska märket Ariel. Per guidade oss genom en rad Ariel enduromaskiner som fortfarande körs på classiska event. Efter genomgången så serverade Maria kaffe med valfria tillbehör. Vi vill tacka Per & Maria för att de bjöd in oss till en mysig och fin sommarkväll.

Musikfestivalen Mössebergsparken Falköping

Lotteriförsäljning under Musikfetivalen

2016-08-13

Klubben medverkade på årets musikfestival i Mössebergsparken Falköping. en liten utställning anordnades samt att klubben visade upp årets förstavinst i årets lotteri. 

Mekelsmäss Konstnatten Falköping

Dessa veteraner rönte stort intresse

2016-10-01

Lördagen den 1 oktober var klubben inbjuden att ställa ut veteranmotorcycklar på stora torget i Falköping. Denna utställning ingick i helgens arrangemang som går under namnet " Mekelsmäss Konstnatten". Som vanligt så var intresset stort och många kom och tittade och ville gärna prata om de gamla maskinerna. 

Scooter museet på Kinne-Kulle

Svante Jönsson med en av museets klenoder

Oktober månads klubbaktivitet var gemensam resa för ett besök på Scootermuseet på Kinne-Kulle. Vi blev varm mottagna och Svante Jönsson och hans kollega guidade oss igenom hela scootereran som började 1946 fram tills i våra dagar. Museet var upplagt så att scootrarna var grupperade efter tillverkningsland. Efter 1,5 timmes intressant guidning så tackade vi för oss och fortsatte kvällen hemma hos Hans Wahlström, en av klubbens medlemmar som hade dukat upp för att vi skulle inta vår medhavda fika. Hans hade förberett med filmvisning från gamla tider med tex: backtävlingar med motorcycklar från tidigt 1900-tal. Vi tackade Hans och for hemmåt i höstmörkret, tänk vad roligt det är att komma samman och få prata en stund.

Hemma hos Sven-Olof och Kent Johnsson Axvall.

Sven-Olof vid en av sina fina motorcycklar

2016-11-16

Denna månadsaktivitet hade klubben förmånen att få besöka Sven-Olof och Kent Johnsson i Axvall. De båda,far och son får anses som några av de bästa renoverare av gammelfordon som går att finna. Vi blev guidade runt och fick en intressant historiebeskrivning av varje fordon. Sven-Olof har inriktat sig på att renovera motorcycklar och sonen Kent har nog mer förkärlek åt bilarna. Kent har byggt en bil från grunden som har tagit hem flera fina priser på utställningar. Efter att vi hade fikat och fått prata av oss så tog Sven-Olof fram en överraskning. Han tog fram en mycket gammal motor, en V8 från det franska märket De Dion Buton på hela 8 liters cylindervolym. Denna motor var från 1912 och nu skulle den startas, efter lite trix med bränsleblandningen så startade motorn och vi fick höra hur det lät från en svunnen tid. Efter en intressant kväll tackade de 30 talet besökarna för sig och for hemmåt i höstmörkret.

Klubbrallyt 2016

De tre vinnarna med Lars Lundgren i mitten.
De tre vinnarna med Lars Lundgren i mitten.

Årets klubbrally kördes i Hjotrakten. Rallykommiten hade lagt en bana på ca 7 mil belagda och lagom krokiga vägar. 2 kontroller fanns utmed vägen och vid första stoppet bjöds deltagarna på kaffe fralla och kaka. Där fick man också besvara 20 st trafikfrågor. Vid det andra stoppet var det 2 st kluriga praktiska prov. Efter avslutad tur så bjöds deltagarna på en rallylunch. Segrare blev Lars Lundgren, tvåa kom Kjell Strängby och trea blev Folke Hjalmarsson. De tre vinnarna förärades med var sin pokal samt att Lars Lundgren får inneha vandringspriset och sitt namn ingraverat i vandringspriset.

Elmia 2016

Nu kan man nog kalla det tradition att MCV Falbygden i samarbete med Club MC Veteranerna Sverige går ihop och ställer ut veteranmotorcycklar just denna helg på Elmia. Temat för året var fordon från farfars / morfars tid. Motorcycklarna som ställdes ut i vår monter var från 1910 fram till 1950 talet. Intresset för de gamla fordonen var som vanligt stort, och många besökare passade på att få en pratstund med representanterna från de båda klubbarna. Detta är ett bra sätt för klubbarna att synas och få visa vår hobby.