Falbygdens MC Veteraner

Evenemang 2018

Hasse Hansson, Enduro och Crossförare i Världsklass

Hasse Hansson

2018-01-10

Stora salen i Näs Bygdegård var välfylld när förre elitföraren Hasse Hansson från Tibro besökte oss. Han höll ett tre timmars föredrag med bildvisning om sin tid som förare i den absoluta världseliten inom Enduro och Motorcross. Som aktiv förare representerade han Sverige från 50-talet och ända fram till slutet av 80-talet. Han blev svensk mästare hela 9 gånger samt vann Novemberkåsan 5 gånger, han blev även världsmästare i USA. Han tävlade stort sett i alla europeiska länder och var även över i USA som förare i Husqvarnas fabrikslag. Nämnas kan att hans tävlingsframgångar inom motorsporten har gått i arv till både sonen Peter Hansson och sonsonen Rickard Hansson.  Vi från MCV Falbygden vill tacka Hasse för en intressant och innehållsrik kväll med många berättelser med strapatser från tävlingar och resor. 

Ingemar Häljestams Brandbilsmuseum Tibro

En av de gamla brandbilarna.

2018-02-21.

Högvinter och minusgrader ute så tog sig ett 20 tal mc veteraner till Ingemar Häljestams Brandbilsmuseum i Tibro. Museet var mycket välorganiserat och innehållsrikt och vilket arbete som nerlagts för att kunna ta vara på de historiska fordonen och föremålen. I entrebiljetten ingick det kaffe med tillbehör så efter att ha gått igenom själva museedelen så intogs kaffet med tillhörande mingel.

P W System i Tidaholm

Benny Kjellgren med hans fina Symfoni XXL.

2018-03-07

Vi var inbjudna till PW System i Tidaholm, ett högteknologiskt företag som ligger i framkant när det gäller tillverkning av maskiner samt kompletta monteringslösningar. Innehavaren Benny Kjellgren gjorde en guidad rundvandring där vi fick information om hur företaget arbetade samt hur en maskin blir till från lagd order tills den levereras till kund. Efter denna rundvandring bjöds vi på kaffe med fralla. Efter fikat så visade Benny Kjellgren ihop med några medlemmar ur Tidaholms modellflygklubb några olika typer av modellflygplan. På bilden ser ni kronan på verket som var av märket Symfoni XXL i skala 1:2,4. Benny Kjellgren är och har varit en mycket duktig modellflygare med en mängd segrar som svensk, nordisk mästare ett flertal gånger samt har placerat sig bland de 10 främsta i VM tävlingar. Klubbens medlemmar blev inbjudna att medverka vid en flygning till sommaren som vi nu kan se fram emot. Ett stort tack till Benny och hans medhjälpare för denna intressanta kväll.

Årsmötesförhandlingar 2018

En glad Suad Cavca har just införskaffat en ny klubbkeps.

2018-04-11

Årsmötesförhandlingarna hölls likt tidigare år i restaurang 4,an AB i Tidaholm. Efter förhandlingarna så intogs den i mitt tycke en god middag. Som underhållning under middagen så visade Hans Wahlström sitt gedigna bildspel, samma som deltagarna vid motorutställningen på Elmia fick se under påskhelgen. Bildspelet visade mestadels riktigt gamla mc fordon och dess tidiga ägare. Nu ser vi fram emot sommarens alla aktiviteter, väl mött.

Motordagen i Tidaholm

Jan Erik och Asta Karlsson vid det vinnande ekipaget

2018-05-05

Årets upplaga av denna motorfest hade nog rekord i antalet deltagare och besökare. Efter den sedvanliga utställningen under dagen vidtog kruising framåt kvällen. Priser delades ut för de finaste fordonen och i motorcyckel klassen veteran tog Jan-Erik och Asta Karlsson hem förstapriset som var en pokal. Bild på vinnarna kommer att publiceras senare på denna sida.

Motor i Plantis Falköping

Somrig bild från utställningen

2018-06-16

Likt tidigare så är MCV Falbygdens medlemmar med och ställer ut sina fordon vid den årliga motorfesten i Plantis. Klubben presenterade även årets lotterivinst och sålde lotter vid utställningen. Det är roligt att se att så många är intresserade av de gamla tvåhjulingarna, det var hela tiden besökare hos oss under de 4 timmar som arrangemanget varade och det var många som provade lyckan med att införskaffa lotter i varierande mängd.

Brandstorps Hembygsgård

Brandstorps Hembygdsgård

2018-07-04

Vilken sommar! Vilket väder! så det var inget undantag denna kväll när klubben gjorde sin årliga utflyckt till Brandstorps hembygsgård,en pärla utmed vätterns strand. 25 medlemmar hade samlats i Tidaholm för att gemensamt köra över hökensås, och väl framme väntade hembygsföreningens medlemmar med kaffe,smörgås och kaka. Det är en gåva att få komma till denna vackra plats så Christer Svedbom passade på att boka in detta datum för 2019. 

Åsalidens Ölbryggeri

Andreas Gustavsson informerar om ölbryggarkonsten

2018-10-17

Innehavaren av Åsalidens Ölbryggeri i Marka, Andreas Gustavsson gav de 27 närvarande en grundlig information om hur öl blir till. Man kan konstatera att det här med bryggning av öl är minst sagt en hel vetenskap och det krävs ordentliga kunskaper i ämnet. Vi fick ta del av alltifrån val av råvara fram till att det färdiga ölet tappas på flaska. Efteråt så bjöds vi in till Andreas hem för en gemensam fikastund. För er som blir nyfikna på att få smaka på detta lokala öl kan bege sig till Falköpings restauranger där det enl, Andreas finns att tillgå.

Hornborga Classic Car

De båda ägarna från vänster, Kent Sävåsen och Andreas Gustavsson

2018-11-17.

Vem kunde tro att i det lilla Hornborga finns ett företag som åtar sig att renovera klassiska bilar, Kent Sävåsen och Andreas Gustavsson driver här företaget "Hornborga Classic Car". De renoverar klassiska bilar som har det där lilla extra och här tummas det inte på kvaliten. Bland de  bilmärken som renoveras här finns bla Aston Martin, Jaguar E-Type mm. Kundunderlaget är internationellt och ett flertal bilar står på kölistan för att bli renoverade. Efter visningen så samlades vi på Mellomgårdens Cafe och Gårdsbutik i Norra Lundby Axvall för en gemensam fikastund. En av deras kunder brann för märket Honda och han höll ett timmeslångt föredrag med bildvisning om bilmärket Honda och dess skapare. Ett sammandrag från denna dagen är att om man ger sig ut så behöver man inte resa långt för att hitta intressanta besöksmål.

Lussekaffe i Näs

Dukade långbord med lussekatt och tända ljus.

2018-12-12

Traditionsenligt bjöd klubben medlemmarna på lussekaffe i Näs Bygdegård. Sune och Vanja hade dukat upp med lussekatter, pepparkakor och tända ljus. De 30 talet medlemmar såg ut att må gott och stämmningen var hög. Ordförande Rune Hjalmarsson gav information om MCV Sveriges kommande årsmöte som ska hållas i Tidaholm samt vikten av att vara medlem i Riksklubben MCV Sverige, Börje Johansson informerade om Vinter-Våraktiviteterna för 2019 Samt Roger Strålman visade upp nytryckta t-skirts samt 2 olika tröjmodeller med klubbens logotype på. Klubben firar 30 åsrjubileum 2019 och förfrågan uppkom om det finns intresse för en gemensam resa i samband med jubileet.

Klubbrallyt 2018

Årets nationaldag firade ett 30 tal medlemmar med att åka en mc resa mot okänt mål. Börje Johansson, Jan-Åke Andersson och Eva Augustsson hade åtagit sig att ordna arrangemanget. Samling och start var vid motell Ålleberg Falköping och efter en förargenomgång så startade färden. Efter ca 7 mil på slingriga belagda vägar genom det vackra Skaraborg så nåddes slutmålet hemma hos Mat Magnus i Larv. Magnus är en framgångsrik entreprenör inom mat och catering och här skulle det också koras en klubbmästare för 2018. Efter en tipspromenad följt av ett lite klurigt praktiskt prov där man skulle beräkna ett mc däcks rullängd så bjöds vi till bords. Efter att ha intaget en god måltid som Magnus serverade oss så vidtog prisutdelningen. Segrade och klubbmästare för 2018 blev Ingemar Andersson Tidaholm, tvåa blev Carina Landström Vartofta-Åsaka och trea blev Leif  Blomberg Tidaholm. Vädret var helt idealiskt för en mc tur, solen sken och ca 23 grader varmt. framåt eftermiddagen så började deltagarna sin resa hemåt och jag tror att de var nöjda med sitt nationaldagsfirande. 

Elmia 2018

Likt tidigare år så har Mcv Falbygden ihop med MC Veteranerna Sverige haft en monter i C-Hallen. Temat för året var inriktat på bla,tävlingshojar. Hälften var gamla racers och hälften civila mc. Nytt för i år var att vi hade ett rullande bildspel som Hans Wahlström hade lagt ner mycket omsorg med och efter vad vi hörde från besökarna var det ett intressant inslag. När annandagen gick mot sitt slut vidtog prisutdelningen, Bengt-Olof Karlsson tog hem 1,a pris som finaste veteran mc, ni kan se Bengt-Olof med både pokal och vinnande mc, en Sheffield Dunelt på några av bilderna. Det är viktigt att som klubb visa upp oss och knyta nya kontakter. Nedan ser ni några bilder från utställningen.