Evenemang 2023

Motor i Plantis 2023

Högsommarvärme och en blå himmel gjorde att det blev en utställning som slog alla tidigare års utställningar i Motor i Plantis. Denna utställning har nu funnits i 50 år, startade 1974. I hela parken var det fullt med fina fordon. MCV Falbygden var närvarande med utställning av veteran mc och lotteriförsäljning. Per Olof Johansson tog hem förstapriset med sin fina BMW med sidovagn från 1966 och Göran Andersson andra priset med sin fina Nsu Max från 1954 i kategorin "veteranmc" . Grattis till dem båda. Hoppas att finna en lämplig bild på ekipagen.

Tvådagarsträff hos Arne Gustafsson i Karlsborg

MCV FALBYGDEN

Besök hos Volvos motorfabrik i Skövde

2023-04-12

Klubben besökte Volvos tillverkningsfabrik för dieselmotorer. Vi fick delas i i två grupper som via en guide besöka både gjuteriet och motormonteringen, det blev även ett besök i maskinverkstaden där det tillverkades vev och kamaxlar. Vi var 23 st som fick en intressant redogörelse hur Volvo ligger till i nutid och framtid. Ett tack till de båda guiderna som lotsade oss runt med intressant information. 

MCV Falbygdens klubbrally 2023.


2023-06-06. Sveriges nationaldag, strålande sol och lagom varmt väder lockade ett 40 tal medlemmar till Restaurang och Cafe Åsle Tå. Varför, jo MCV Falbygdens årliga veteranrally var förlagt där. Efter samling kl 10.00. så tog Göran Ohlsson med oss på en en 5 milatur på riktigt fina vägar. Efter att ha kommit tilbaks till "Tån" som vi västgötar säger så ställdes våra motorcycklar upp på båda sidor fram till restaurangen för allmän beskådan. Efter det så gick deltagarna en tipspromenad som Christina Karlsson och Bengt Olof Karlsson lagt och där skulle man svara rätt på de kluriga frågorna. Nu korades det tre med de bästa resultaten och etta och klubbmästare blev Bengt Hvarfner, 2,a blev Magnus Olofsson och 3,a blev Vanja Wallin. Bengt får nu ha vandringspriset tills nästa års klubbmästare ska koras samt att hans namn kommer att graveras in som 2023 års mästare. Som avslutning bjöd klubben samtliga medlemmar på en välsmakande lunch som serverades på Åsle Tå,s restaurang.


20/21- 7-2023

Arne Gustafsson bjöd in klubbmedlemarna till en 2 dagars träff hemma hos honom. Samling torsdag eftermiddag lagom till eftermiddagskaffet kom besökarna och det bjöds på kaffe med bullar mm. Framåt kvällen bjöds det på grillad korv med tillbehör. Övernattningen var på "skullen" och var och en hade med sig det som behövdes för att kunna sova där. Fredag morgon började med en mc tur i till "Skomakarns" Cafe där vi fick köpa frukost som liknade en hotellfrukost. Mätta och belåtna så lotsade Arnes son Per oss på en 6 mila tur i naturfagra Tiveden. Ett stopp gjordes och där Informerade Arne oss om vad som historiskt hade skett på den platsen. Vi avslutade Tivedsresan i Tidan med en fika på ortens cafe. Nöjda och glada påbörjades färden hemåt för deltagarna. Ett stort och hjärtligt tack till Arne och hans son Per för detta arrangemang. Tyvärr så blev vi bara 8st deltagare, lite synd för att så välordnat arrangemang.

9-9-2023 Veteranmarknaden

MCV Falbygden anordnade för andra året en veteranmarknad för enbart MC, Moped och Verktygsförsäljning. Antalet säljare var dubbelt så många som föregående år och enl, uppgift så var både säljare och köpare nöjda med marknaden. Klubben återkommer med marknad även år 2024. 

2023-09-23 Konstutställningen ( Mekelsmäss ).


Mekelsmäss, Konstnatten På falbygden. Klubben deltog traditionsenligt med en veteran mc utställning vid Stora Torget i Falköping. Vi blev 7 st utställare, lite få men vädret var nog en faktor denna gången. Regnet började strila redan vi halv tolvtiden, men vad gjorde det vi hade kaffestugan aldeles intill oss. På bilden ser ni de 7 tappra som trotsade vädret.

2023-11-14 Leif Blomster berättade om Bröderna Hjalmarsson, som granne och vän.


Ett närmare 40-tal medlemmar hade samlats för att få höra om Bröderna Hjalmarsson och deras historia bakåt i släktleden. Leif som var granne och nära vän med bröderna berättade med stor inlevelse om hur det gick till när brödernas farfar kom från statare på Vartofta gård till att bli ägare till Hulegården. Samt att Leif berättade en och annan historia som de hade haft ihop. Kvällen avslutades med att klubben bjöd deltagarna på kaffe med tillbehör. Tack Leif för en intressant kväll.                                 


2023-12-13 Luciaträffen

Den sedvanliga träffen på Lucia hölls I Boulalliansens lokal i Falköping. Klubben bjuder på lussekatt och peparkakor, det var ett mindre antal besökare än vad arrangören räknade med så deltagarna fick förse sig med det som bjöds mer än en gång. Två av de senast registrerade medlemarna kom och alla fick presentera sig och berätta vilka veteranmc de hade och som de kände lite extra för. Kanske var det vädret som fick deltagare som behövde resa en bit att avstå för det var nog lite halt väglag här och var. 


Per rådmark 05.07.2017 18:28

Jättefin soida

Börje Johansson 05.07.2017 19:43

Tack Per, kul att du gillar hemsidan.

Hans Wahlström 12.08.2016 10:31

Grattis Börje! Som fick det fina priset för bästa (finaste) veteran MC på Hjulafton, i går!
Hasse

  Vi som deltog vid Volvo besöket.

Bengt Varfner med vandringspriset i sin hand.

Per Olofs Fina BMW Ekipage som tog hem 1,a priset.

Start inför dag 2 i Tivedens fina naturområde.

Hugade spekulanter är i full gång med att hitta det de söker

Klubbens Utställningsplats